Som tidligere skrevet så står den på kikærter i stor stil for tiden. Har virkelig set lyset i dem os prøver at bruge dem i alle mulige sammenhænge. Men her til aften blev det til den traditionelle humus.
Eller det vil sige min udgave er nok ikke helt traditionel, da udvalget af madvarer og køkkenredskaber stadig befinder sig på et minimum af normal standard.
Eller det vil sige min udgave er nok ikke helt traditionel, da udvalget af madvarer og køkkenredskaber stadig befinder sig på et minimum af normal standard.
Så er der gang i pisketriset |
Dagen humus består af følgende:
ca 300 gr rå kikærter
ca 200 gr yoghurt (gerne tyk og fedtfattig)
Fint hakket hvidløg (mængde alt efter smag)
1 citron (saften derfra)
Lidt olie
Salt
Krydderier
Kikærter koges i ca 1 time efter de har stået i blød i vand i ca 12 timer eller natten over. Derefter blendes det hele sammen. Da mine køkkenredskaber er mere end mangelfulde, så blev det hele most med et helt almindeligt piskeris i hånden. Dvs min humus er lidt grov i det, men smager stadig fantastisk. Krydderierne bestod af rød pasta krydderi - ved ikke helt hvad det indeholder, men dejlig stærkt og krydret.
Humus og brød - mums |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar