Velkommen







Velkommen til min blog om træning, tanker og terapi. Du kan bl.a. læse om det at holde formen efter deltagelse i DM i bodyfitness





















































søndag den 6. maj 2012

Sund konditorkage


Konditorkage med kiwi i 2 lag og frisk ubagt creme

Så er der kreeret lidt i køkkenet igen. Efter at have bagt mig igennem en del boller og kager på den sunde måde, så tænkte jeg, hvad kunne være det næste.. Hmm konditorkage - ja hvorfor ikke. Så jeg gik igang og efter at have prøvet mig lidt frem er jeg kommet til denne opskrift. Jeg blev faktisk lidt stolt over opskriften og er blevet helt glad for at lave dem. De er jo perfekte til gæster, hvis det skal være sundt og smage godt.

Bund:
2 æggehvider
½ most banan
1 ss sukrin melis
½ scoop chokolade proteinpulver
30 gr havregryn (gerne groft)
20 gr groft hakket mandler
10 gr kakao pulver (1 ss)
Bages i 15 min ved 200 gr.

Bananen moses og resten blandet i til en dejlig klisteret chokolade masse. Det hældes ud på en bageplade i små klatter, hvor der ca kan blive til 5 stk (jeg havde ingen forme).

Topping:
4 ss fromage frais
korn fra en vaniljestang
1 ss sukrin melis
Det hele blandes sammen.

Når de små chokolade bunde er bagt, så ligges der forsigtigt den hvide topping på hver kagebund og 1) pyntes med blåbær, kiwi eller lign og spises som de er eller 2) bages yderligere i ovnen med blåbær på toppen i ca 10 min - OBS hold øje med kagerne, så de ikke brænder på.

Forme kunne med fordel have været brugt., så havde kagerne nok set lidt pænere ud. Men hva´ smagen er jo den samme :-)

MACRO: ca 95 kcal pr konditorkage uden frugt (frugten tæller ikke meget, da det ikke er særlig mange gram frugt jeg har anvendt pr kage) - protein: 8 gr, kulhydrat: 9 gr, fedt: 3 gr.
Det er svært at sige hvad der er i en normal konditorkage til sammenligning, men der er nok ca 400 kcal pr kage, hvor størstedelen kommer fra fedt og sukker. Det fedt der er i disse kager er jo sundt fedt fra mandler og ingen tilsat sukker !


Ingen kommentarer:

Send en kommentar