Velkommen







Velkommen til min blog om træning, tanker og terapi. Du kan bl.a. læse om det at holde formen efter deltagelse i DM i bodyfitness





















































søndag den 19. maj 2013

Hot, hot, hot

Tis det er hårdt og varmt at løbe udenfor - det er ubeskriveligt. Og min største frygt er, at det vist skulle være samme luftfugtighed eller værre i Singapore, hvor det går løs om 12 dage.

Vi var ude at løbe imorges - stod op kl 07.00 og løb kl 07.30. Det er jo tidligt på en søndag, men løber man senere, ja så er det ALT for varmt. Men det var det altså også kl 07.30. En ting er temperaturen, men den høje luftfugtighed, det slår virkelig kræfterne ud af en. Man har det varmt og sveder, men det er som om sveden ikke kan komme væk. Den ligger som et ekstra lag på huden og man føler sig virkelig klam.

Så de 7 km vi kom op på imorges, skulle virkelig kæmpes igennem. Det er hverken nemt eller hurtigt, men bare hårdt.

Det værste var næsten da vi kom tilbage i lejligheden og jeg straks udbryder, at her er da dejlig køligt, hvorefter jeg kigger på termometeret og ser at den står på knap 32 grader.. WHAT?? Så ved man at man er overophedet...

Jeg fandt dette på nettet angående træning i høj luftfugtighed:
Stol ikke på din pulsTræner man i varme omgivelser, øges belastningen på hjerte og kredsløb. Når kropstemperaturen stiger, øges blodtilførelsen til huden, således at vi kan komme af med varmen. Denne ekstra belastning giver sig straks til udtryk i form af en øget arbejdspuls set i forhold til den samme træning under køligere omgivelser. Tab af en 1 liter sved medfører en stigning i pulsfrekvens på minimum 5 slag, et fald i konditionen og en stigning af kropstemperaturen på ca. 0,3ºC.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar