Velkommen







Velkommen til min blog om træning, tanker og terapi. Du kan bl.a. læse om det at holde formen efter deltagelse i DM i bodyfitness





















































lørdag den 13. september 2014

Stenalderbrød (paleo)

Nu måtte jeg altså prøve bage det stenalderbrød, for kan egentlig godt lide det. Det minder meget om mind knækbrød, bages blot i en brødform, men ingredienserne er tæt på det samme.

Og ja der smager godt, både som alm brød med pålæg eller blot som et stykke snack brød. Det er jo helt uden gluten og lav på kulhydrater, men høj på fedt og protein. Både fedt og protein mætter godt, hvorfor dette brød er super som supplement til sine grøntsager eller blot som mellemmåltid.

Jeg har sparet lidt på olien iforhold til det traditionelle stenalderbrød (paleo brød), idet jeg ikke syntes det bliver bedre af, at være olieret. Og ligeledes tilsat lidt mere æg (jeg er vel ægge lover :-) )

Stenalderbrød

  • 100 gr solsikke kerner
  • 100 gr hørfrø
  • 100 gr sesamfrø
  • 100 gr græskar kerner
  • 100 gr mandler
  • 50 gr tranebær
  • 3 hele æg
  • 3 æggehvider
  • 10 gr oliven olie
  • Salt
Det heles blandes sammen, dvs intet hakkes eller blendes. Efter det hele er rørt godt sammen, hældes massen i en brød form og bages i 60 min ved 160 gr. Drys gerne lidt groft salt på toppen af brødet inden det bages (Læsø salt eller lign).

Der bliver til et stort brød, dom et alm rugbrød, dvs til ret mange skiver!! Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg har bagt dette brød.
Morgenmads platte: æble med kanel, paleo/stenalderbrød og protein pandekage med æble, mandler og kanel.
Morgenmaden føltes dejlig velfortjent efter en morgen løbetur på 6 km. Lidt hårdt at løbe om morgen inden morgenmaden, men det erfare super lækkert at komme ud og rigtig sparke dagen igang. Styrke træning venter senere :-)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar