Velkommen







Velkommen til min blog om træning, tanker og terapi. Du kan bl.a. læse om det at holde formen efter deltagelse i DM i bodyfitness





















































tirsdag den 30. juni 2015

Fransk/spansk nougat - i 2 smagsvarianter

Det er ikke meget hjemmebag og eksperimenter i køkkenet der finder sted for tiden. Orker det ikke helt og har nok ikke helt samme lyst til at spise det, som før i tiden.
Men idag blev der lavet lidt, både nyt og gammelt.

Fransk/spansk nougat uden tilsat sukker. Så nemt at lave og smager så godt. Fik lavet en nu variation med pistaciesmag og chokolade og så den klassiske med mandler. De er begge super gode, men farvoritten forbliver den traditionelle med vaniljesmag og mandler.
Opskrift på denne findes her: Fransk/spansk nougat - uden sukker

Den anden variant er næsten samme opskrift.

Pistacie nougat med chokolade stykker
Færdigbagt nougat i 2 smagsvarianter

  • 60 gr IMO (specielt flydende sødemiddel)
  • 40 gr pistacie proteinpulver
  • 15-20 gr mørk sukkerfri chokolade (1/2 Nellie Dellie chokolade bar)
Fremgangsmåden er den samme. IMO smeltes i microovnen i ca 15 sek og proteinpulveret røres/æltes til en ensartet masse. Lad massen køle lidt af og tilsæt derefter groft hakket chokolade. Kommer chokoladen i for tidligt, vil den blot smelte.
Formes til en firkant på ca 1 cm tykkelse og grilles i ovnen - ca 30-60 sek på hver side ved omkring 200 gr. Hold øje med ovnen, så det ikke brænder på.

Skæres ud i tern og køles - klar til servering.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar