Velkommen







Velkommen til min blog om træning, tanker og terapi. Du kan bl.a. læse om det at holde formen efter deltagelse i DM i bodyfitness





















































søndag den 25. marts 2012

Evnen til at presse sig selv

Efter at have trænet mod DM i fitness og været igennem et par hårde diæter, lærer man sin krop og sind at kende meget bedre end man før gjorde. Man lærer simpelhen at presse sig selv til det yderste og hvor meget ens krop egentlig kan holde til. Det er super god mental træning, da det ofte er hjernen der siger fra før kroppen og benene.
Så når man gerne vil presse sig selv mere end normalt, så lyt ikke til hjernen, kroppen kan meget mere end "av det gør ondt", "jeg er træt", "mine ben kan ikke mere" fornemmelse. Det er her man lærer evnen til at presse sig selv.

Jeg syntes selv jeg er blevet ret god til det, måske nogle gange for god. De gange jeg har været skadet (heldigvis ved at være meget lang tid siden), så er det ofte grundet overtræning og manglene lyt til kroppens signaler. Jeg kan blive lidt som en maskine når jeg træner, har jeg sat mig noget i hovedet, så skal jeg nok nå det - om jeg så er ved at kaste op.
Men det er meget et mentalt spil, når man ønsker at presse sig selv.

Idag prøvede jeg noget jeg ikke har prøvet længe og som langt fra er inden for mit yndlingstrænings område: LØB. Solen stod højt på himlen i morges og vejret er super lækkert. Jeg kom lidt sent i seng igår fra en fødselsdagsfest og kunne simpelthen ikke overskue træning i et indelukket center - så hurtig i løbetøjet og så afsted.
Jeg fortrød allerede efter 1 min - mine ben føltes som bly og det var mega hårdt. Men her kom min mentale træning på banen - man giver da ikke op bare fordi benene siger nej - det skal de ikke bestemme. Efter 5 min gik det straks meget bedre og jeg begyndte at nyde det en lille smule.
Så kom jeg hurtigt tilbage til bly zonen igen, jeg var ret presset og havde svært ved at presse mig yderligere. Den sidste kilometer var ubeskrivelig hård - jeg følte ikke det var min kondition der trak mig tilbage, men blot min krop der var træt og tung. Nå men fik da kæmpet mig igennem 7,3 km på 35 min - det var jeg ret stolt af. Løb ned i fitness centeret og lavede lidt styrke træning for sulder og løb hjem igen (ca 1,5 km hjem).

Dejligt at være ude og træne, men føler egentlig ikke jeg har trænet særlig meget eller særlig hårdt idag - jeg har nok forvasket min hjerne lidt med konkurrence årene, hvor mere vil have mere. Så hvis den ikke har fået fuld gas i 2 timer, føles det ikke som ordentlig træning - ja jeg har evnen til at presse mig selv på godt og ondt !

Ingen kommentarer:

Send en kommentar