Velkommen







Velkommen til min blog om træning, tanker og terapi. Du kan bl.a. læse om det at holde formen efter deltagelse i DM i bodyfitness





















































mandag den 6. februar 2012

Vægttab - do´s and dont´s

Mange lever og spiser sundt, men taber sig alligevel ikke. Der findes desværre mange "skjulte" kalorier i de mellemmåltider vi indtager - kalorier vi slet ikke tænker over. Jeg tænker her kun på forholdvis sunde madvarer og ikke slik, chips og chokolade, som ofte er rene kaloriebomber.
Hvis man er normalvægtig, lever forholdvist sundt og ikke kan forstå man ikke taber sig, så er følgende værd at overveje:
  • BRØD: ofte en stor synder hos mange. En bolde indeholder nemt 150-200 kcal, og hvis der så ligges en skive ost på hver halvdel, så er der yderligere 100 kcal - dvs bolle med ost = 250-300 kcal. Dem kan man jo nemt spise flere af.
  • NØDDER: er sunde, men de indeholder også mange kalorier. En håndfuld nødder/mandler er ca 150 kcal, så spis nødder med måde.
  • TØRRET FRUGT: det lyder jo sundt med tørret frugt, men kan være en ren energibombe. Nogle gange er det ikke bare tørret frugt, men det er tilsat sukker. Desuden kan man nemt spise mange flere kalorier, når frugten er tørret, idet man ikke får al væsken i frugten. Ex tørret abrikoser indeholder ca 240 kcal pr 100 gr, hvor en frisk abrikos kun indeholder 45 kcal pr 100 gr.
  • DRIKKEVARER: drikkevarer der indeholder kalorier, skal man være varsom med. Et glas juice, kan let lyde sundt, da der jo står det er lavet af ex appelsiner, men et glas juice på ca 200 ml kan nemt indeholde 100 kcal.  Det samme er gældende for kakao eller sodavand. Drik ½l sodavand med sukker og så har du fået 210 kcal.
For at sætte det hele i relief, så skal du løbe i 8 min med 12km/timen for at forbrænde 100 kcal, dvs har du drukket en cola med sukker skal der løbes i ca 16 min - det er vel og mærke ekstra træning, for blot at forbrænde colaen. Løb er en af de motionsformer, der forbrænder mange kcal, så hvis du dyrker andet sport, er det ofte noget længere tid, der skal til for at forbrænde det samme.

Så tænk over de små melllemmåltider - det er ofte dem der er synderen

2 kommentarer:

  1. Hej Lene, jeg har stadig problemer med at kommentere dine indlæg, men jeg læser stadig med ;-) Kram

    SvarSlet
  2. Hvor dejligt.. det er jeg da glad for at høre :-)

    Håber alt er vel i Randers..

    Knus

    SvarSlet