Velkommen







Velkommen til min blog om træning, tanker og terapi. Du kan bl.a. læse om det at holde formen efter deltagelse i DM i bodyfitness





















































onsdag den 4. marts 2015

Gravid og træning

Jeg er ikke ekspert på området med graviditet og træning, så dette er blot mine egne erfaringer samt hvad jeg har fået af vide.

Generelt er træning super godt - også for gravide. Så der er ingen grund til at ligge på den lade side, når man er gravid. For mig virker det mere som dårlige undskyldninger, for dem der ikke træner. Og ja der er forskel på folk og graviditeter, og man skal lytte til sin krop.
Men det skal man jo også når man ikke er gravid. Konsekvensen kan blot være lidt større hvis man ikke gør det når man er gravid.

Men en aktiv graviditet forebygger og hjælper en på rigtig mange punkter - ud over det er godt for ens krop, velvære og senere fødsel, så gavner det altså også ens ufødte baby.

Men det er da hårdt og skulle slæbe sig selv afsted, når man er træt og sidder og gaber i bilen på vej
Dagens rygtræning - elsker stadig at træne ryg
til træning (jep det gjorde jeg igen idag). Men jeg gør det alligevel.
Løb er desværre ikke på programmet længere, hvor jeg her har lyttet til min krop. Det føltes ikke længere godt under løbet og heller ikke bagefter. Men så er der jo så meget andet at lave.

Styrketræning kører super for mig - det er blot at lave nogle få jursteringer iforhold til mine normale styrketrænings rutiner. Nogle øvelser har jeg måtte droppe (ex chin ups og øvelser på maven samt mave træning) andre kører jeg som normalt. I de fleste øvelser er jeg nok gået 15-20% ned i styrke. men jeg har faktisk stadig enkelte øvelser, hvor jeg kører tæt på samme styrke som før.

Jeg har godt læst at man evt kan køre mindre vægt og mange gentagelser som gravid, men jeg har holdt mig til 8-10 gentagelser og med den vægt, hvor jeg stadig føler det tungt. Især på ryg øvelser samt bentræning i maskiner kører det ret godt med forholdsvis tung træning.

Ikke mere løb på programmet, men så er det
jo godt man kan bruge en cross trainer
Jeg kan ikke se mig selv dyrke yoga eller andet måske mindre belastende, men hvorfor også ændre min træning, hvis det fungerer og jeg har det godt? Jeg kører blot lidt mere i maskiner end fri vægte, men får mig stadig en fin omgang styrketræning.

Så min holdning er, vær nu ikke for bange for træning når man er gravid. Som min læge sagde til mig, da jeg spurgte til træning - "du kan næsten ikke gøre noget galt, med mindre du træner elite træning og ellers blot lytter til kroppen".

Ingen kommentarer:

Send en kommentar