Velkommen







Velkommen til min blog om træning, tanker og terapi. Du kan bl.a. læse om det at holde formen efter deltagelse i DM i bodyfitness





















































fredag den 5. august 2011

Flødeboller a la diæt

Mine indlæg begynder at handle en del om mad, men det er også noget af det, der fylder mine tanker meget for tiden.

Idag efter træning kørte jeg ned på havnen og købte frisk fisk hos fiskehandleren. Elsker konceptet med butikker der sælger friske råvarer, og fiskehandleren nede på havnen har så meget lækker fisk. Da jeg jo ikke kan spise ubegrænset, måtte jeg vælge med omhu. Det blev til kammuslinger og en fiskebøf, de selv havde lavet af torsk og lidt laks. Til dette lavede jeg en broccoli sovs, hvilket gjorde aftensmaden til et festmåltid, set med mine sulte diæt øjne. Det var fantastisk at spise noget andet og kammuslinger står højt på min liste over lækre retter. Følte slet ikke det var diæt mad og nød det virkelig. Min kæreste satte også stor pris på, vi ikke igen idag skulle spise kylling til aften.

Derefter gik jeg igang med at lave flødeboller, da de fleste der kender mig kender min store kærlighed til flødeboller. En kasse kan nemt glide ned, men det er ikke helt på planen pt, så må vente et par måneder endnu. Meen, jeg er kommet frem til en alternativ opskrift på flødeboller, som bare er mums. Potionen gav ni flødeboller af alm størrelse.
  • 80 gr. past. æggehvider (2 bærer)
  • 2 spsk Sukrin sukker
  • ½ vaniljestang
  • nogle dråber Stevia chokolade
  • 1 plade husblas
Husblad smeltes over vandbad og lidt Stevia tilsættes. Æggehvider, sukrin, vaniljekorn og lidt Stevia piskes stift. Når husbladsen er let afkølet piskes den i massen lidt af gangen. Form nogle boller i forme eller på en tallerken og stil til køl. Drys evt kakaopulver over eller overtræk med chokolade proteinpulver rørt op med vand.
36 kcal i hele massen (4 kcal pr flødebolle ved 9 stk)
7 gr protein
2 gr kulhydrat
0 gr fedt

Det er da lækkert - kcal beregning er uden overtræk fra evt proteinpulver, som på billedet til venstre.
Massen kan også laves uden husblads og bare spises som dejlig skum - det smager fantastisk :) Så humøret er højt på denne flødebolle dag :)

2 kommentarer:

  1. Den vil jeg prøve en dag! Ser nice ud!

    SvarSlet
  2. De er super nice Nana

    Ville så meget ønske jeg havde past. æggehvider her i Indien... Så jeg kunne lave dem igen...

    SvarSlet