Velkommen







Velkommen til min blog om træning, tanker og terapi. Du kan bl.a. læse om det at holde formen efter deltagelse i DM i bodyfitness





















































mandag den 3. december 2018

Styrketræning i 3 trimester? Mine 3 simple principper

Ja da - det er min klare holdning at det kan man sagtens, hvis man blot lytter til sin krop og har det
Vægten er nede på hvad jeg tidligere varmede op med, men
mon ikke styrke nok skal komme igen efter graviditeten...
godt.
Det er klart man kan ikke styrketræne så tungt som man måske er vant til, men det betyder ikke at man helt skal lade være.
Det er alt med måde og under en graviditet er det med at lytte til sin krop, hvis lægen har sagt ok til træning. Og så handler det utrolig meget om hvad du er vant til. For er du ikke vant til at løfte tungt, så skal man starte noget mere forsigtigt ud, som man jo også ville gøre, hvis man ikke var gravid.

Jeg træner/styretræner primært efter følgende principper under min graviditet:
Nr 1 - Lyt til kroppen
Nr 2 - Ingen PR
Nr 3 - Pas på øvelser, hvor mavemusklerne skal anvendes

Nr 1: Simpelt - den fortæller os ofte, hvis vi er igang med noget der ikke er godt for den.
Nr 2: Under graviditeten har jeg mere fokus på vedligeholdelse og ikke PR. Dvs jeg presser ikke mig selv maks, men træner stadig så jeg får pulsen lidt op og kan mærke det i mine muskler.
Nr 3:  Jo længere man kommer hen i graviditeten, jo større bliver maven og mavemusklerne begynder at dele sig. Derfor prøver jeg at passe på øvelser der ligger for meget belastning på de lige mavemuskler (har faktisk næsten ikke trænet nogen form for maveøvelser i denne graviditet). Så man må blot være lidt kreativ.

Der er sikkert et hav mere af regler man kunne stille op, men jeg prøver at gøre det simpelt for mig selv og det har virket for mig.
Jeg har nu under 1 måned tilbage af min graviditet og styretræning kører jeg stadig på med. Min styrke er klart gået ned, men det gør ikke noget. For hellere lave lidt end slet ikke at lave noget.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar