Det er da noget af det sjoveste og nemmeste jeg længe har lavet - grønkåls chips. Utrolig sundt og meget velsmagende. Grønkål er forholdsvis lav på kalorier (59 kcal pr 100 gr) og indeholder mange gode fibre, vitaminer og næringsstoffer.
Man kan i supermarked købe en pose frisk hakket grønkål(ikke frosset) til at lave det af. Jeg brugte blot 1/2 pose hakket grønkål, hældte det i en skål og kom lidt olie + salt ud over. Vendte det godt rundt og så spredte det ud over en bageplade.
Bages i ovnen ved 200 gr i ca 10-15 min, og hermed færdig.
Grønkålen bliver dejlig crips og saltet. Jeg anvendte en olie med hvidløgssmag, hvilket gav grønkålen lidt ekstra lækker smag.
Hvis grønkålen vaskes/skyldes inden, skal den tørre helt. Våd grønkål vil ikke blive lige så crips som når det er tørt fra posen.
Grønkål klar til ovnen |
|
Færdig bagt grønkåls chips - dejlig sprød og saltet |
Må lige rette mig selv - har fundet frem til at dette jo slet ikke er spinat, men grøntkål - ja ja troede jeg havde købt spinat, men havde købt noget andet :-)
SvarSletSå det burde hedde grøntkåls chips, hvis nogle skulle undre sig :-)