Så er opskriften faldet på plads. Der skulle lige 3 forsøg til, for at ramme plet, men nu sidder den der og de smager himmelsk. Scones er noget jeg har spist meget, da jeg arbejde hos en bager. Jeg elsker denne blanding mellem kage og brød, der er sød og lækker men samtidig ikke for meget, da det stadig er en bolle.
Min version af scones er selvfølgelig lavet i en sund version - stadig dejlige søde og med frisk smag fra blåbær. Og så er de selvfølgelig simple og hurtige at lave. Ingen sukker og intet smør, men stadig smagen af sød scones :-)
Jeg har lavet dem uden at anvende almindelig mel, men derimod primært brugt mandelmel. Mandelmel er super godt at bage med og har færre kalorier samt en meget højt indhold af protein.
Derudover har jeg brugt lidt peanutmel for at give lidt mere sød smag til scones, men det kan blot erstattes af mere mandelmel.

Sunde blåbær scones:
Bages som boller i ovnen eller i forme (jeg får ca 7 scones af potionen).
MACRO (pr scones): 76 kcal, 7 gr protein, 5 gr kulhydrat, 3 gr fedt
Min version af scones er selvfølgelig lavet i en sund version - stadig dejlige søde og med frisk smag fra blåbær. Og så er de selvfølgelig simple og hurtige at lave. Ingen sukker og intet smør, men stadig smagen af sød scones :-)
Jeg har lavet dem uden at anvende almindelig mel, men derimod primært brugt mandelmel. Mandelmel er super godt at bage med og har færre kalorier samt en meget højt indhold af protein.
Derudover har jeg brugt lidt peanutmel for at give lidt mere sød smag til scones, men det kan blot erstattes af mere mandelmel.
Sunde blåbær scones:
- 2 æg
- 40 gr let-blendet havregryn
- 50 gr mandelmel
- 15 gr peanutmel
- 20 gr sukrin
- Lidt kardemomme (kun lidt)
- Lidt salt
- Korn fra vanilje stang eller vanilje dråber (stevia)
- Lidt mælk (ca ½-1 dl)
- 2 håndfulde blåbær
Bages som boller i ovnen eller i forme (jeg får ca 7 scones af potionen).
MACRO (pr scones): 76 kcal, 7 gr protein, 5 gr kulhydrat, 3 gr fedt
Hvor mange æg? :-)
SvarSletHa ha det gik da vist lidt hurtigt.. Men har nu rettet det, og det er 2 æg der skal i :-)
SvarSletHej
SvarSletEr det affedtet mandelmel du bruger?
Og hvis man udskifter peanutsmel med havremel hvad tro du kcal kommer til at være?
PS. De snager sygt godt ����
Hej Lisbeth.
SvarSletBeklager detsene svar men ha det er sffedet madelskere jeg har brugt.
Jeg kender ikke kval i havremel men måske det ligget lidt lavere end peanutmel. Dog husk på de ikke smager ens de to mel typer...
God fornøjelse :-)